Shoots

Bedrijfs fotografie in en rondom Den Haag, Rotterdam en Leiden

Hoe kan ik jou helpen met fotografie?

Of je nu een starter bent of een bestaand bedrijf, ik kan jou helpen met mijn fotografie!
Hoe kan ik jou helpen met fotografie? Lees dat hieronder!
Wil je specifiek iets lezen over bedrijfsfotografie, lees dan hier verder!

Voor startende ondernemers

Ikzelf ben ook ooit als starter begonnen, op zoek naar opdrachten.
Dus heb ik een website gemaakt, social media accounts aangemaakt en mijn plannen zowel in mijn hoofd als op papier gezet… Maar er was één cruciaal element dat ontbrak: beeldmateriaal voor mijn eigen digitale uithangborden.
Op de eerste versie van mijn website stonden voornamelijk eigen foto’s van de natuur of afbeeldingen van mezelf in mijn huiskamer. Dus je kunt je voorstellen hoe opgetogen ik was toen er mensen aanwezig waren bij mijn allereerste fotoshoots die foto’s maakten van mijn werk als fotograaf! Het waren als het ware “achter de schermen” fotosessies van een andere “achter de schermen” fotoshoot!

Net zoals ik het geweldig vind om jouw (beginnende) bedrijf op de foto te zetten, vond ik het even fantastisch als praktisch om foto’s van mezelf in actie te hebben. Het belang van kwalitatief beeldmateriaal kan niet genoeg benadrukt worden!

Gave photoshoot bij een kleuren expert.

Als startende ondernemer wil je meteen je potentiële klanten laten zien wat je te bieden hebt. Je hebt content nodig! Je wilt je social media kanalen vullen, je wilt je website gebruiken om te tonen wat je doet, en natuurlijk willen ook je vrienden en familie zien wat er gebeurt met hun investering in jouw onderneming.
Voor beginnende ondernemers raad ik altijd aan om een “hero-shoot” te overwegen, oftewel een foto die laat zien: “Dit ben ik, en dit is mijn bedrijf.” Daarnaast is een “product-shoot” ook essentieel, waarbij je kunt laten zien: “Dit is wat ik produceer of lever.”
Mijn aanpak voor startende ondernemers is als volgt: Ik loop drie uur met je mee en leg vast wat je doet. In het eerste uur kunnen we aan elkaar wennen en raak jij vertrouwd met de camera.
Hoewel drie uur misschien lang lijkt, geloof me… de tijd vliegt voorbij. Daarom is het van groot belang om vooraf goed te weten wat we willen bereiken. Hiervoor heb ik een speciaal intakeformulier voor starters ontwikkeld.

Voor bestaande ondernemers

Als bestaande ondernemers ben je op zoek naar beeldmateriaal om de nieuwe en verbeterde website of bedrijfsuitstraling kracht bij te zetten. Of je wil portretten van de (nieuwe) collega’s omdat alles mooi in dezelfde stijl moet passen.  Wellicht heb je een nieuwe huisstijl en zijn nieuwe foto’s essentieel.

Maar denk verder dan dat en overweeg om het bedrijfsproces vast te leggen!
Als een gevestigd bedrijf heb je namelijk al een loyale klantenkring, echter om die klanten nog meer te betrekken bij je product is het een waardevol idee om het productieproces in beeld te brengen. Jouw bedrijf maakt immers dit speciale product voor hen! Of het nu gaat om het inkoopproces, de bereiding en verkoop van een broodje, of het lassen van zware metalen constructies… klanten voelen een diepere verbondenheid met het product als ze het ‘bereidingsproces’ kunnen zien… en laten zien!

Het management van Vitalselect in hun overlegkamer op de foto zetten.

Als bestaande ondernemer wil je niet alleen je huidige klanten behouden, maar ook nieuwe klanten aantrekken. Wat zou het geweldig zijn als jouw bestaande klanten jouw bedrijfsproces aan nieuwe klanten kunnen laten zien! Daarnaast is het voor jouw nieuwe klanten van onschatbare waarde om actuele, kwalitatieve foto’s van jouw bedrijf te kunnen zien op bijvoorbeeld de website.
Voor bestaande ondernemers raad ik altijd aan om nieuwe actuele portretfoto’s van de medewerkers te laten maken, simpelweg om een professionele uitstraling te behouden.
Daarnaast is het van belang om de werkvloer in beeld te brengen: welke activiteiten vinden er binnen jouw bedrijf plaats om het uiteindelijke product of dienst te realiseren?

Mijn aanpak voor bestaande ondernemers is als volgt: We nemen de tijd om twee soorten nieuwe portretfoto’s van je medewerkers te maken, wat ongeveer twee uur in beslag neemt. Vervolgens besteden we nog een uur om samen door je bedrijf te lopen en diverse bedrijfsprocessen vast te leggen.
Dat laatste uur vliegt voorbij, afhankelijk van de omvang van je bedrijf natuurlijk. Mocht blijken dat dit uur niet voldoende is, dan bekijken we samen de mogelijkheden voor de invulling.

Lees hier verder over een bedrijfsshoot

Of neem gelijk contact met mij op!