Bedrijfsfotografie Den Haag

Bedrijfs fotografie in en rondom Den Haag, Rotterdam en Leiden

Bedrijfsfotografie in Den Haag

Ik help je graag bij het creëren van foto’s die echt aansluiten bij jouw bedrijfsidentiteit in Den Haag en de manier waarop jij dit wil uitdragen naar je klanten binnen en buiten Den Haag!

Beeldmateriaal

Jij hebt een Haags bedrijf en wilt een bepaalde identiteit uitstralen. Daar hoort natuurlijk beeldmateriaal bij.
Beeldmateriaal kan je tegenwoordig overal vandaan halen (Google, beeldbanken (stock foto’s) of zelfs Artificial Intelligence (dall-E)) of wellicht zelf maken (met de eigen camera in het mobieltje).
Maar is dit goed beeldmateriaal voor foto’s van jouw bedrijf?

Mijn visitekaartje in de cockpit van een Boeing 787 van de KLM
Hier staat mijn model klaar om op de foto gezet te worden in een kantooromgeving.

Het verhaal achter jouw bedrijf

Bedrijfsfotografie gaat verder dan alleen foto’s maken. Het draait om het vertellen van het verhaal achter jouw Haagse bedrijf en de mensen die er werken.
Door de mensen en processen in beeld te brengen, tonen we de authenticiteit van jouw bedrijf en creëren we een verbinding met jouw klanten binnen en buiten Den Haag.

Hier een paar vragen die we sowieso doornemen voor een succesvolle bedrijfsfotografie shoot:

Wat wil je op de foto hebben?

– De werknemers (portretten)?
– Het product?
– Het proces?
– De sfeer?
– De Haagse werkplek?

Welk doeleinde?

– Gedrukt reclamewerk?
– Website?
– Social Media?
– Bedrijfspresentatie?

Is er een beeldstijl?

– Een zakelijke uitstraling?
– Een informele uitstraling?
– Met een bepaalde (bedrijfs)kleur?
– Zwart/wit foto’s?
– Grootte van de foto’s?

Wie wil je bereiken?

– Nieuwe klanten die je product nog niet kennen?
– Bestaande klanten die je op de hoogte wil houden?

Effectieve samenwerking

Om een succesvolle bedrijfsfotografie shoot te realiseren, bespreken we samen wat je op de foto wilt hebben, waarom je goed beeldmateriaal nodig hebt en welke beeldstijl bij jouw bedrijf past.

We bepalen de doelgroep die je wilt bereiken; nieuwe klanten wil je overhalen dat jij goed bent of dat je product goed is terwijl voor bestaande klanten het belangrijk is om zich te kunnen herkennen in jouw bedrijf.

Een foto voor social media heeft een heel andere uitstraling dan een foto voor drukwerk. Bij de eerste toepassing moet het beeld eruit springen, terwijl bij drukwerk soms een groot vlak “negative space” nodig is om titels te plaatsen.
Portretten hebben vaak een bepaalde maat nodig. Of een bepaalde (Haagse) achtergrond.

Allemaal keuzes die jouw beeldstijl bepalen. Dit is essentiele informatie waardoor we samen de shoot kunnen voorbereiden.

Het management van Vitalselect in hun overlegkamer op de foto zetten.
Gave photoshoot bij een kleuren expert.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de fotoshoot maken we een shortlist van de onderwerpen die op de foto moeten komen (portretten, Haagse gebouwen, processen, apparatuur, locaties etc) en bepalen we de gewenste sfeer van de foto’s. Ik heb daar een mooi intakeformulier voor gemaakt, dus dat komt helemaal goed!

Eventueel maak ik een draaiboek wat intern verstuurd kan worden. Dit draaiboek bevat ook meerdere tips om de fotoshoot goed te laten verlopen of om vragen van personeel te beantwoorden.

Wellicht willen er bepaalde mensen heel graag op de foto (figuranten) en zal er een kledingstijl afgesproken moeten worden. Sommige mensen willen meerdere kledingsetjes uitproberen.

Na het intake gesprek doe ik een voorstel voor de shoot zelf en eventuele extra technieken (hero shot, long-exposure selfie, product shot of panorama). Dit gesprek vindt vaak minstens een week vóór de shoot plaats, maar kan natuurlijk ook vlak voor de shoot plaatsvinden.

De fotoshoot

Belichtings set tijdens een fotoshoot op locatie

Klaarzetten

Ik zal minstens 20 minuten eerder aanwezig proberen te zijn. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld mijn belichtingsset klaar zetten in de ruimte die het meest geschikt is voor de fotoshoot.
Ook kan het zijn dat er die dag veranderlijke omstandigheden zijn; zoals het weer tijdens een fotosessie buiten. Hierdoor moeten we kijken wat de mogelijkheden zijn natuurlijk!
Het is heel belangrijk dat ik één iemand heb als aanspreekpunt tijdens de shoot.

Hier staat mijn model klaar om op de foto gezet te worden in een kantooromgeving.

Het fotograferen

En dan… de shoot zelf! Altijd spannend!
Via mijn klanten hoor ik dat ik de mensen goed kan kalmeren en tot rust brengen om ‘natuurlijk’ op de foto te gaan. Maar het is toch altijd spannend als iemand op jou een camera richt. Waar moet je kijken? Hoe moet je staan? Zit mijn kleding goed?

Samen kijken we naar de foto’s of je tevreden bent en of je je “empowered” voelt op de foto!

Photoshoot voor Vitalselect op het NDSM terrein

Veranderlijke omstandigheden

Niets is zo veranderlijk als het weer. Maar tijdens een fotoshoot kunnen ook zaken wijzigen. Wellicht is er een bepaalde kant van het kantoor beter belicht. Wellicht willen er een paar mensen extra op de foto. Wellicht is het toch niet zo’n goed idee om buiten te fotograferen vanwege de wind.

Laten we samen kijken naar wat er wél mogelijk is. Herplannen kan natuurlijk ook!

Het resultaat

Na de shoot zal ik de foto’s verwerken. De foto’s die echt onscherp zijn of waarop vreemde uitdrukkingen te zien zijn, verwijder ik. Daarna deel ik -binnen twee weken- in een afgeschermde gallery een voorproefje van een stuk of 20 foto’s. Hier kan je de stijl zien en eventueel nog op- of aanmerkingen geven. Als de betaling binnen is, dan deel ik de hele set foto’s met je.
Veel andere fotografen delen maar een maximum aantal foto’s (bijvoorbeeld 20 of 30). Daar ben ik niet van; het zijn jouw afdrukken van de foto’s, dus deel ik alle jpg foto’s met jou. Dat kunnen er 60 zijn, maar ook 300.

Mochten er foto’s zijn die je iets anders wil, dan pas ik tot 10% van de foto’s aan. Mochten er meer foto’s aangepast moeten worden, dan reken ik daar mijn uurprijs voor.

Bekijk hier het resultaat van andere klanten

Samenvattend

Samen zorgen we ervoor dat jouw foto’s de juiste (Haagse) sfeer uitstralen en aansluiten bij je doelgroep.
Van voorbereiding tot resultaat, we maken samen beeldmateriaal dat jouw Haagse bedrijf laat stralen! 📸✨

De klik

Tijdens een intake gesprek en een intake formulier probeer ik zo goed mogelijk jouw wensen en eisen te vertalen naar een effectieve fotoshoot.

Laat mij weten wat je wil en belangrijk vindt!

De shoot

De fotoshoot is altijd spannend en moet in goed overleg plaatsvinden. Wijs iemand aan als aanspreekpunt die ook de foto’s kan controleren.

Tijdens de shoot kunnen we nog veel aanpassen in goed verleg.

Het resultaat

Binnen twee weken kan je het resultaat verwachten. 
Mochten er foto’s zijn die je iets anders wil, dan pas ik tot 10% van de foto’s aan. Mochten er meer foto’s aangepast moeten worden, dan reken ik daar mijn uurprijs voor.

Prijs indicatie

Iedere fotoshoot is anders. Laatst had ik een fotoshoot waarbij het management ieder twee verschillende portretfoto’s wilden én foto’s van het kantoor zelf.
Een andere keer mocht ik eerst kantoorfoto’s maken en daarna zijn we met het hele kantoor naar een mooie buitenlocatie gegaan voor portretten.
Beide shoots duurden net iets langer dan drie uur.

Voor Haagse bedrijven die minder dan een jaar zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, bied ik een korting van 10% aan.

3 uur fotografie voor starters

€ 540,- (excl)

  • 3 uur fotografie op locatie
  • Meer dan 75 foto’s
  • Binnen 2 weken je foto’s
  • Uitgebreid intake formulier
  • Uitgebreide verbereidings tips
Get Started

Neem contact op voor meer info

Contact

Wil je meer informatie en een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met mij op.
Samen kunnen we jouw bedrijf in beeld brengen.